Програма навчання за спеціальністю «Шеф -Сомельє»

ПРОГРАММА НАВЧАННЯ

за спеціальністю  «Шеф -Сомельє

(згідно Професійного стандарту від 02.07. 2025 р.,

досвід роботи сомельє не менше 5 років)

10 днів,  120 годин

9 ВЕРЕСНЯ 2025

Урок 1

  1. Вступний письмовий тест, для визначення професійного рівня
  2. Тестова «сліпа» дегустація вин (6 зразків)
  3. Практична робота з натуральними ароматами

 

Урок 2, 3, 4, 5

  1. Теоретичні заняття «Сучасне виноробство, виноробні країни світу»
  2. Нове винне законодавство України. Виноробство України
  3. Професійний стандарт «Шеф-сомельє», необхідні знання та компетенції
  4. Дегустації вин (від 5 зразків кожний урок)
  5. Практична робота «Декантація», «Вплив форми бокала на смак та аромат вина»

 

Урок 6, 7, 8, 9

  1. Практичні заняття «Винний та ресторанний сервіс. Винний етикет»
  2. Практика створення Винної карти , робота над її помилками
  3. Еногастрономія, практична робота «Хамон та вино»
  4. «Сирний курс» , практична дегустація «Сир та вино»
  5. «Сліпі» дегустації вин , підсумковий залік

 

Урок 10

  1. Підсумковий іспит (теоретичний та практичний, з проведенням декантації вина та детальним описом його органолептики).
  2. Вручення відповідних Документів державного зразку, із зазначенням отримання професії «Шеф -сомельє»,  відповідно до Професійного стандарту від 02.07.2025 р.

 

 Деталі за  тел.моб. 067-792-06-40, 099-647-02-25