ПРОГРАММА НАВЧАННЯ
за спеціальністю «Шеф -Сомельє
(згідно Професійного стандарту від 02.07. 2025 р.,
досвід роботи сомельє не менше 5 років)
10 днів, 120 годин
9 ВЕРЕСНЯ 2025
Урок 1
- Вступний письмовий тест, для визначення професійного рівня
- Тестова «сліпа» дегустація вин (6 зразків)
- Практична робота з натуральними ароматами
Урок 2, 3, 4, 5
- Теоретичні заняття «Сучасне виноробство, виноробні країни світу»
- Нове винне законодавство України. Виноробство України
- Професійний стандарт «Шеф-сомельє», необхідні знання та компетенції
- Дегустації вин (від 5 зразків кожний урок)
- Практична робота «Декантація», «Вплив форми бокала на смак та аромат вина»
Урок 6, 7, 8, 9
- Практичні заняття «Винний та ресторанний сервіс. Винний етикет»
- Практика створення Винної карти , робота над її помилками
- Еногастрономія, практична робота «Хамон та вино»
- «Сирний курс» , практична дегустація «Сир та вино»
- «Сліпі» дегустації вин , підсумковий залік
Урок 10
- Підсумковий іспит (теоретичний та практичний, з проведенням декантації вина та детальним описом його органолептики).
- Вручення відповідних Документів державного зразку, із зазначенням отримання професії «Шеф -сомельє», відповідно до Професійного стандарту від 02.07.2025 р.
Деталі за тел.моб. 067-792-06-40, 099-647-02-25