Прес-реліз
24 листопада 2024 року у м. Києві, у готелі «InterContinentalKyiv»
(вул. Велика Житомирська, 2А), відбувся
ІХ Міжнародний Форум виноробів та сомельє,
в рамках якого пройшли:
- XXІ Всеукраїнський Конкурс сомельє «Майстер- сомельє – 2024»,
- VIIІ Всеукраїнський Конкурс кавістів «Кращий кавіст України – 2024»,
- «Круглий стіл» виноробів та сомельє в рамках проведення «Вечері виноробів»,
- Відкриті дегустації та презентації вин, міцних напоїв, сирів та інших продуктів для всіх гостей заходів,
- «Свято молодого вина України»,
- Благодійний Винний аукціон, всі кошти від якого переведені на потреби ЗСУ.
Організатори професійних заходів:
- Всеукраїнська асоціація виноробів і сомельє,
- Асоціація кавістів України,
– Перша в Україні Школа сомельє «Майстер-Клас».
Генеральний Партнер – ТМ «VINOS DELA LUZ»
Національний Партнер – ТМ «BIG WINES»
Офіційний готель - «InterContinentalKyiv»
Партнери: ГС «Укрсадвинпром», ТМ - «TOMATIN», «GODET», «HEAVEN HILLS», «PLANTATION», «Lanson», «Masottina», «Peper Heidsieck», «PERE VENTURA», «Zinka», «Моршинська», «Сигарний Дім «Фортуна», «БЕТАРГІН», Академія праці, соціальних відносин і туризму, готель «InterContinental Kyiv».
Медіа-Партнери -
журнал «Напої. Технологіі та інновації» ,
журнал «Київ дипломатичний»,
інтернет-видання «Posteat»
На Офіційному відкритті Форуму з вітальними словами виступили Організатори Форуму та запрошені гості:
- Ігор Віштак – директор Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України;
-Євген Драп’ятий -голова Наглядової Ради Академії праці, соціальних відносин і туризму;
- Ірина Ковальова – директор ННЦ «ІВіВ ім. Таїрова»;
- Володимир Печко – голова ГС «Укрсадвинпром»;
- Рікардо-Фернандес Нуньєс – Голова журі, власник міжнародного винного холдінгу ТМ «VINOS DELA LUZ».
Журі професійних конкурсів:
- Рікардо-Фернандес Нуньєс – Голова журі, власник міжнародного винного холдінгу ТМ «VINOS DELA LUZ»
- Наталія Благополучна – секретар журі, президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє, керівник Першої в Україні Школи сомельє «Майстер-клас»
- Наталія Бурлаченко -– сомельє, генеральний директор компанії «BIG WINES»
- Ірина Ковальова – директор Національного Інституту виноградарства та виноробства ім. Таїрова.
- Єгор Білов – шеф- сомельє готелю «Інтерконтиненталь», переможець «Всеукраїнського конкурсу сомельє-2018»
- Олег Кравченко – співвласник «Winbar», «Кращий сомельє України – 2011»
- Вадим Гуров – керівник відділу алкоголю мережі гастро-винних бутиків «WINETIME»
- Дмитро Гурінчик – національний менеджер «Сигарний Дім «Фортуна»
В окремому залі готелю були представлені молоді вина України та смачна продукція від ТМ: «BIG WINES», «WINETIME», «Вина Ковача», «Українські медовари», ННЦ «ІВіВ ім. Таїрова», «Sparow Family», «Переяславський хліб», «Zinka», «YO», «БЕТАРГІН» та ін.
Професійні Конкурси кавістів і сомельє – це дуже цікаві, але складні тури:
«Презентація вина» (англійською мовою), «Сліпа дегустація ігристих вин», «Сир та Вино», «Сліпа дегустація тихих вин та міцних напоїв», «Сигари та напої», «Професійна робота з ігристими винами», «Декантація вина» та ін.
Після підведення підсумків членами професійного журі, були визначені кращі в своїй професії:
VIII Всеукраїнський конкурс кавістів «КРАЩИЙ КАВІСТ УКРАЇНИ -2024»:
1 місце – Євген Бродюк
2 місце – Владислав Ображій
3 місце – Данило Лабузов
ХХІ Всеукраїнський конкурс «МАЙСТЕР-СОМЕЛЬЄ– 2024»:
1 місце – Наталія Соколовська
2 місце – Олексій Бондар
3 місце – Юлія Коломієць
Під час роботи Форуму був проведений Благодійний Винний аукціон, всі кошти від якого були переведені на потреби 44 окремої артилерійської бригади.
Дякуємо нашим захисникам!
На Офіційному закритті Форуму були вручені Кубки, Дипломи та подарунки від Партнерів, звучали слова подяки від Організаторів та учасників, вдячність за можливість жити і працювати ЗСУ!
Це було надзвичайно круто і яскраво ,описати емоції дуже складно ,але ми це зробили ,як би складно це небуло , ми організували і провели це професійне свято для підтримання та відродження нашої винної сфери.🇺🇦🧡🇺🇦🍷
На нас впала величезна відповідальність, адже виправдовувати очікування набагато складніше, ніж їх перевершувати. І ми такі щасливі і горді, що смогли в котрий раз це зробити на вищому рівні !
Ми створили на сцені атмосферу реального ресторану для наших учасників ,де головні дійові особи - це наші задоволені гості .
І тоді Ти усвідомлюєш, що найголовніше – це бачити гостей, які йдуть із ресторану з усмішками на обличчях. Усвідомлюєш, що робота в закладі подібного рівня дає потужний поштовх у осягненні свого ремесла, і чим більше ти дізнаєшся, тим більше розумієш, як багато тобі доведеться дізнатися. І в тебе є ця унікальна нагода – взяти стільки досвіду, скільки зможеш, і натомість віддати свої знання та вміння, зробити свій внесок у роботу ресторану, взяти участь у створенні неповторної атмосфери, залишивши свій слід.
Хочу в котрий раз висловити слова великої вдячності Всім участникам ,які приймали участь ,Ви вже переможці ,тому що були серед кращих в нашій професії, Слова вдячності готелю InterContinental Kyiv та Генеральному Менеджеру готелю Artem Prykhodko -Ви надзвичайна наша підримка !А також моїм рідним і найкращим ,які завжди мотивують ,генерують усі наші ідеї,роблять титанічну працю для всього винного комьюніті в Україні ,навчають ,створюють і ніколи не зупиняються ,тому що були першими і залишаються найкращими Школа сомельє компанії "Майстер-клас" та ії Лідерам найрозумніша леді в винній сфері України Наталья Благополучная та людина ,яка ніколи не втомлюється Nikolay Blagopoluchnyi.
А також шеф кухарю готелю Інтерконтіненталь Київ,який створив кулінарні шедеври і презентував їх на сцені нашого віртуального ресторану Руслан Морозюк 🧡🔥👏🏻👏🏻👏🏻🇺🇦
Дуже Вам вдячний за пережиті емоції 🧡🇺🇦🧡🔥
Подібний досвід, звичайно, змінює, працює з твоїм его, створює розуміння, що ти гвинтик у великій системі, але який є дуже важливим!
Як описати вчорашній день? Купа емоцій, приємна втома і вдячність! Вдячність ЗСУ, всім гостям та учасникам, Партнерам, без яких би не відбулись наші заходи! Окрема вдячність нашому Другу, Голові журі та Президенту Форуму Ricardo F. Nunez , який спеціально приїхав на наш Форум! Дякуємо Nataliia Burlachenko Alexandr Sharay Егор Белов Kyiv Diplomatic - Київ дипломатичний - Киев дипломатический Академія праці, соціальних відносин і туризму Zinka Boryspil , @voda.ua, InterContinental Kyiv Interfax-Ukraine та всіх, хто був поруч і допомагав нам в проведенні професійних Конкурсів кавістів і сомельє! Серед гостей- посли декількох країн, народні депутати, Голова профспілок України Григорій Осовий, ректор Академія праці, соціальних відносин і туризму Виктор Сухомлин , керівники компаній-імпортерів, ресторанів, винних бутиків, які приїхали з усієї України! Дякуємо чудовому готелю "InterContinental Kyiv" за прекрасне місце проведення та допомогу в організації! Ви найкращі!
19-21.11.2021 р. відбувся VII-й Міжнародний Форум виноробів та сомельє, в рамках якого пройшли:
- VI Всеукраїнський Конкурс кавістів «Найкращий кавіст України – 2021»,
- XIX Всеукраїнський Конкурс сомельє «Український сомельє – 2021»,
- «Круглий стіл» виноробів та сомельє в рамках проведення «Вечері Виноробів»,
- Відкриті дегустації та презентації вина, сиру та хліба для всіх гостей заходів.
Організаторами спеціалізованих заходів виступили:
- Всеукраїнська асоціація виноробів та сомельє,
- Винна Академія України (ВАУ),
- Перша в Україні Школа сомельє «Майстер-Клас».
Гостями зазначених заходів стали керівники ресторанного сегменту, сомельє, винороби, керівники винних компаній та винних бутиків, представники бізнес-структур, ЗМІ та ТБ, поціновувачі та любителі вина.



















Довідка: вперше в 2016 р. було проведено Перший Всеукраїнський Конкурс кавісів «Кращий кавіст України – 2016»,< /strong> який зміг об'єктивно оцінити фахівців саме цієї професії, особливо з урахуванням її відмінностей від професії «сомелля».
Детальніша інформація про Конкурси :
http://sommelier.in.ua/spip.php?article620
http://www.sommelier.in.ua/spip.php?article555
Цього року членами журі конкурсів були відомі виробники вин Європи та України, а також кращі сомельє України та інших країн.