Асоціація кавістів України

Заснована Асоціація кавістів України!

Заснована 05.01.2021 р.

Мета створення Асоціації - організація та активізація зусиль фахівців, діяльність яких пов'язана з вином та виноробством України та інших країн світу, інших напоїв та продуктів харчування, у справі підвищення культури споживання вина, якості та рівня вітчизняного продукту, пропаганди його на світовому рівні, що є невід'ємною частиною соціальної програми нашої держави, та захист законних інтересів своїх членів.

Основними завданнями Асоціації є:

-загальне сприяння розвитку творчого багатства українського вина та виноробства, інших напоїв, майстерності робітників винної галузі, інтенсивному обміну досвідом; підвищення рівня професійної підготовки кадрів; зростання престижу нової професії "кавіст" - спеціаліста з вин, інших напоїв та продуктів харчування;
- Привернення уваги до вирішення питань, пов'язаних із вивченням засад поєднання національної української кухні та національного вина, підвищення рівня інформації про виноробну промисловість України для всіх категорій населення, підвищення рейтингу українського вина на світовому рівні.

У складі Асоціації буде кілька груп:

1. Група працюючих кавіст.
2. Винороби – професіонали та винороби – любителі.
3. Група «винних ентузіастів».

Асоціація планує брати активну участь у поширенні вітчизняного та зарубіжного досвіду роботи, сприятиме навчанню та підвищенню професійної майстерності кавіста та інших робітників громадського харчування - членів Організації - шляхом організації та проведення щорічних Національних професійних конкурсів кавистів, обміну групами стажистів у нашій країні та за кордоном та ін.
Асоціація встановлюватиме та розвиватиме контакти з аналогічними винними спілками в інших країнах, обмінюватиметься з ними досвідом роботи та друкованими виданнями, братиме участь у міжнародних неурядових організаціях та ін.

Асоціація пропонує своїм членам:
1. Регулярні зустрічі-дегустації вин із виноробами України та інших країн світу.
2. Організація Винних турів Україною та іншими країнами світу (зі знижкою тільки для членів Асоціації).
3. Значні знижки для придбання напоїв та продуктів харчування від партнерів Асоціації.
4. Безкоштовна участь у Всеукраїнському конкурсі кавістів, інструктаж при підготовці до цього Конкурсу.
5. Проведення експертних оцінок-дегустацій напоїв та продуктів харчування.
6. Здобути професію «кавіст» у Школі сомельє «Майстер-клас» та здобути вищу освіту в Академії праці, соціальних відносин та туризму (зі знижкою).

АСОЦІАЦІЯ КАВІСТІВ УКРАЇНИ організувала і провела Першу Рейтингову дегустацію крафтового пива України! Дякуємо чудовому пивному закладу за співробітництво!