11 березня 2024 | Курс сомельє (2 місяці), м. Київ

Школа сомельє

"Майстер клас"

Винна академія України

 

 

Курс сомельє -

2 місяці ,   м. Київ  

вул. Кільцева дорога, 3а,

Школа Сомельє "Майстер-клас"

11 березня 2024 р.

1.Теоретичний курс організації винного сервісу (детальне вивчення всіх виноробних регіонів світу, країн-виробників міцних спиртних напоїв, характеристика всіх груп напоїв та ін. ін. ).
2. Практичні заняття - дегустації по всіх досліджуваних групах напоїв з детальним описом кожного зразка, складання винної картки. Робота з чорним келихом, сліпі дегустації протягом курсу. Написання та захист рефератів з 5-ти тем.
3.
Курс еногастрономії - поєднання страв та напоїв, що подаються в ресторанах.
4. Сигарний курс (теоретичний та практичний).
5. Курс «Сир та вино» (теоретичний та практичний).
6. Основи маркетингу (умови підвищення продажів спиртних напоїв у ресторані, винному бутику).
7. Практична робота сомельє в залі ресторану, винному бутіку.
8. Демонстрація професійного відео на всі теми, що вивчаються.

 

ВИПУСКНИКИ-2022

                Програма школи сомельє «МАЙСТЕР-КЛАС»

    1. Професія «сомельє». Історія, сучасність. Основні обов'язки такого спеціаліста. Правила видачі. Правила еногастрономії. Випадки відмови від вина у ресторані. Робота з носом вина. Винні аксесуари.
    2. Поняття «Вино». Історія, етапи становлення та розвитку виноробства. Загальна класифікація вин світу (колір, сорт, тип). Поняття «терруару», його впливом геть тип і якість вина. Основи дегустації вин.
    3. Посуд для подачі вина в ресторані та барі. Винахід Ріделя, сучасний підхід до підбору винних келихів. Вплив форми келиха на смак та аромат вина. Практична робота. Температура подачі вин та інших напоїв.
    4. Хвороби вин. Їхні причини, методи запобігання. Форми винних пляшок, їх відповідність сортам винограду. Основні світові сорти винограду.
    5. Технологія виробництва сухого вина. Особливості виробництва білого та червоного сухого вина. Оригінальні технології виробництва вин. Технологія виробництва міцних вин: Херес, Портвейн, Мадера.
    6. Десертні вина світу. Особливості використовуваних сортів, технологій. Відомі вина Франції, Італії, Німеччини, Австрії, Угорщини. Метод їх виробництва, подання та вживання.
    7. Виноробство України. Закон про вину, його основні положення. Класифікація вин України. Регіони виробництва сорту винограду. Найкращі виробники вин, "авторські" вина, відомі енотеки.
    8. Виноробство Молдови, Грузії. Регіони виробництва, оригінальні технології, сорти винограду, відомі вина. Класифікація вин, найкращі виробники.
    9. Виноробство Франції. Історія та сучасність. Класифікація вин (стара та нова). Поділ на регіони, сорти винограду. Поняття «апеласону». Відомі винні критики, оціночні таблиці, вплив на ціну вина.
    10. Регіон Бордо. Класифікація вин. Історія регіону, сорти винограду. Великі вина Бордо. Читання етикетки. Реферат.
    11. Бургундія. Історія та становлення виноробства регіону. Класифікація вин, сорт винограду. Поняття "крю", "клімату". Великі вина регіону.
    12. Ельзас. Юра та Савойя. Особливості виробництва, сорти винограду, оригінальні та відомі вина.
    13. Долина Луари. Долина Рони. Класифікація вин, сорти, відомі вина. Історія становлення виноробства, основні фактори впливу.
    14. Прованс і Корсика. Лангедок – Русільйон. Історія виноробства, оригінальні технології виробництва вин. Сорти винограду, відомі вина, найкращі виробники.
    15. Винна карта. Основні правила її складання. Основні помилки. Винна етикетка. Історія творення, сучасні вимоги. Читання етикетки.
    16. Південний Захід. Історія регіону. Основні сорти, відомі вина.
    17. Шампань та інші ігристі світу. Історія створення, роль особистості у створенні стилю вина. Основні Будинки Шампані, відомі бренди.Сорти винограду, особливості технології. Реферат.
    18. Коньяк і бренді світу. Особливості технології, витримки, класифікація. Відомі Будинки, бренди. Реферат.
    19. Залік по Франції. "Сліпа" дегустація вин.
    20. Виноробство Італії. Історія та сучасність. Класифікація вин, поділ на регіони. Сорти винограду, відомі бренди та виробники.
    21. Регіони П'ємонт, Венето, Тоскана – лідери італійського виноробства.
    22. Північ Італії, вплив клімату. Типи вин, сортів, найкращі виробники.
    23. Центр і Південь Відомі вина, найкращі виробники.
    24. Залік по Італії. "Сліпа" дегустація.
    25. Іспанія, Португалія. Історія виноробства, сорти, вплив «терруару». Класифікація вин, регіони, відомі бренди, найкращі виробники.
    26. Виноробство Німеччини, Австрії, Угорщини. Основні технології, сорти, найкращі вина. Класифікація вин у цих країнах, найкращі виробники.
    27. Вина Нового Світу: Америка (Північна та Південна).
    28. Вина Нового Світу (інші країни).
    29. Практична робота зі складання Винної карти. Робота з натуральними ароматами.
    30. Сир. Історія виникнення, корисність продукту. Основні групи сирів світу. Технологія виробництва. Найкращі світові марки сирів. Подача та вживання, поєднання з винами. Практична робота щодо підбору вин до сирів.
    31. Горілка. Історія створення напою. Технологія виробництва, класифікація. Найкращі світові бренди. Подання та поєднання зі стравами.

Міцні напої бару: текіла, джин, ром. Технологія виробництва, відомі бренди, найкращі виробники. Подання та вживання.

  1. Скроні світу. Історія та сучасність. Технологія виробництва, відмінності у країнах. Відомі марки, найкращі виробники. Подання та вживання.
  2. Лікери та вермути. Історія створення. Технологія виробництва, відомі бренди. Подання та вживання.
  3. Цигарний курс (історія, технологія виробництва, марки та формати по країнах, найкращі виробники). Подання сигар, правила цигарного етикету. Практична робота, дегустація.
  4. Всі лекції супроводжуються практичною роботою студента, дегустаціями та демонстрацією професійного відео.
  5. Тривалість одного заняття – 7 годин
  6. Підсумковий іспит, після якого вручаються:
  7. Свідоцтво Академії праці, соціальних відносин та туризму (держ. зразка);
    Сертифікат Школи сомельє (двома мовами);
    Сертифікат Сигарного дому "Фортуна".
  8. - Іногороднім надається гуртожиток.

 

(ФОТОРЕПОРТАЖ)