Це було надзвичайно круто і яскраво ,описати емоції дуже складно ,але ми це зробили ,як би складно це небуло , ми організували і провели це професійне свято для підтримання та відродження нашої винної сфери.🇺🇦🧡🇺🇦🍷
На нас впала величезна відповідальність, адже виправдовувати очікування набагато складніше, ніж їх перевершувати. І ми такі щасливі і горді, що смогли в котрий раз це зробити на вищому рівні !
Ми створили на сцені атмосферу реального ресторану для наших учасників ,де головні дійові особи - це наші задоволені гості .
І тоді Ти усвідомлюєш, що найголовніше – це бачити гостей, які йдуть із ресторану з усмішками на обличчях. Усвідомлюєш, що робота в закладі подібного рівня дає потужний поштовх у осягненні свого ремесла, і чим більше ти дізнаєшся, тим більше розумієш, як багато тобі доведеться дізнатися. І в тебе є ця унікальна нагода – взяти стільки досвіду, скільки зможеш, і натомість віддати свої знання та вміння, зробити свій внесок у роботу ресторану, взяти участь у створенні неповторної атмосфери, залишивши свій слід.
Хочу в котрий раз висловити слова великої вдячності Всім участникам ,які приймали участь ,Ви вже переможці ,тому що були серед кращих в нашій професії, Слова вдячності готелю InterContinental Kyiv та Генеральному Менеджеру готелю Artem Prykhodko -Ви надзвичайна наша підримка !А також моїм рідним і найкращим ,які завжди мотивують ,генерують усі наші ідеї,роблять титанічну працю для всього винного комьюніті в Україні ,навчають ,створюють і ніколи не зупиняються ,тому що були першими і залишаються найкращими Школа сомельє компанії "Майстер-клас" та ії Лідерам найрозумніша леді в винній сфері України Наталья Благополучная та людина ,яка ніколи не втомлюється Nikolay Blagopoluchnyi.
А також шеф кухарю готелю Інтерконтіненталь Київ,який створив кулінарні шедеври і презентував їх на сцені нашого віртуального ресторану Руслан Морозюк 🧡🔥👏🏻👏🏻👏🏻🇺🇦
Дуже Вам вдячний за пережиті емоції 🧡🇺🇦🧡🔥
Подібний досвід, звичайно, змінює, працює з твоїм его, створює розуміння, що ти гвинтик у великій системі, але який є дуже важливим!
Як описати вчорашній день? Купа емоцій, приємна втома і вдячність! Вдячність ЗСУ, всім гостям та учасникам, Партнерам, без яких би не відбулись наші заходи! Окрема вдячність нашому Другу, Голові журі та Президенту Форуму Ricardo F. Nunez , який спеціально приїхав на наш Форум! Дякуємо Nataliia Burlachenko Alexandr Sharay Егор Белов Kyiv Diplomatic - Київ дипломатичний - Киев дипломатический Академія праці, соціальних відносин і туризму Zinka Boryspil , @voda.ua, InterContinental Kyiv Interfax-Ukraine та всіх, хто був поруч і допомагав нам в проведенні професійних Конкурсів кавістів і сомельє! Серед гостей- посли декількох країн, народні депутати, Голова профспілок України Григорій Осовий, ректор Академія праці, соціальних відносин і туризму Виктор Сухомлин , керівники компаній-імпортерів, ресторанів, винних бутиків, які приїхали з усієї України! Дякуємо чудовому готелю "InterContinental Kyiv" за прекрасне місце проведення та допомогу в організації! Ви найкращі!
ПРЕС-РЕЛІЗ
19-21 листопада, 2021 р., у м. Києві відбувся
VII МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ ВИНАДІЛОВ І СОМІЛЛЯ
в рамках якого пройшли:
- VI Всеукраїнський конкурс кавістів «Найкращий кавіст України – 2021»
- XIX Всеукраїнський конкурс сомельє «Українське сомельє – 2021»
- Перший Фестиваль молодого вина «Українське молоде»
Організатори професійних заходів:
- Всеукраїнська асоціація виноробів та сомельє
- Асоціація кавістів України
- Перша в Україні Школа сомельє «Майстер-клас»
ПАРТНЕРИ ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХОДІВ
- Генеральний Партнер Форуму –ТМ VINOS DE LA LUZ (вина Аргентини, Іспанії, Італії)
- Компанія «Hola»- Ексклюзивний Партнер
- Генеральний медіа-партнер – комунікативна медіа-група "DRINKS+", "Wine Travel Awards"
- Міжнародний медіа-партнер – «DRINKS.UA»
- Ексклюзивний медіа-партнер – «Drinks O clock»
- інформаційний партнер- Журнал "Kyiv Diplomatic"
Партнери Конкурсів:
- ТМ "The Wild Geese"
- ТМ "Spirit"
- ТМ "SHO"
- ТМ «Estrella Galicia»
- ТМ "Regina"
- ТМ "Moritz"
- ТМ "Delaviuda"
- ТМ "Monte Cristo"
- ТМ "Sophienwald"
- ТМ "Arthur Metz"
- Компанія «LGCF»
- ТМ "Ermitage"
- ТМ "Amstelland"
- ТМ "Benucci"
- ТМ "Henri Willig"
- ТМ "Таврія"
- ТМ «Моршинська»
- ТМ «Цигарний Дім «Фортуна»
– ТМ «Закарпатські ковбаси»
- АПСВТ
- Готель «InterContinental»
- ДС «УКРСАДВІНПРОМ»
На Фестиваль молодого вина «Українське молоде» було запрошено переможців VI Дегустаційного Конкурсу «Сорт та терруар, Мікровиробництво -2020». Винороби представили вина 2020 та 2021 років урожаю з різних областей України (Одеська обл – ТМ «Виноград-Одеса» від Андрія Гайдая, Миколаївська обл – вина Бориса Пекера, Харківська обл. – ТМ «De Laransa», Черкаська обл. – вина ТМ « KSV» Сергія Коваленка, Дніпропетровська область – вина від Володимира Сімакіна, Тернопільська область – вина ТМ «Fathers Wines»).
19 -20 листопада 2021,
в Школі сомельє «Майстер-клас»
(Академія праці, соціальних відносин та туризму,
м. Київ, вул. Кільцева Дорога, 3А)
відбулися
- Теоретичні тури Всеукраїнських Конкурсів кавістів та сомельє;
- Півфінали Всеукраїнських Конкурсів кавістів та сомельє.
У Теоретичному турі Конкурсів взяли участь понад 40 учасників з усіх міст України
(Чернівці, Харків, Дніпро, Одеса, Полтава, Запоріжжя, Львів, Хмельницький, Київ та ін.).
У Півфінал конкурсів вийшли 6 кавістів та 6 сомельє.
Тури Півфіналів конкурсів – презентація вин та інших напоїв у бутику чи ресторані, декантація вин (для сомельє), сліпа дегустація, складні завдання сюрпризи тощо.
Після цього журі за результатами конкурсів визначило фіналістів.
21 листопада 2021 р.,
В готелі «InterContinental» (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 2А)
відбулися професійні заходи:
- VII Міжнародний Форум виноробів та сомельє (з презентацією продукції від Партнерів для гостей професійних заходів);
- Фінал VI Всеукраїнського конкурсу кавістів «Найкращий кавіст України – 2021»;
- Фінал XIX Всеукраїнського конкурсу сомельє «Українське сомельє – 2021»;
- перший Фестиваль молодого вина "Українське молоде";
- презентація ексклюзивних винних келихів ручної роботи від власника ТМ «Sophienwald» пана Герхарда Ільєка (Австрія);
- Благодійний аукціон відомих вин Бордо від компанії LGGC (Франція);
- Урочистий Вечір «Вечеря виноробів».
Усі заходи відбулися з дотриманням санітарного режиму.
Членами журі професійних Конкурсів були представники Партнерів, відомі сомельє, закордонні гості Форуму:
- Рікардо-Фернандес Нуньєс – голова журі, власник
ТМ "Vinos de la Luz"
- Наталія Благополучна – секретар журі, Президент Всеукраїнської асоціації виноробів та сомельє, керівник та співзасновник Першої в Україні Школи сомельє «Майстер-клас»
- Наталія Бурлаченко - сомельє, бренд-посол ТМ Vinos de la Luz
- Рафаель Дельгадо – власник виробництва бренді ТМ «Monte Cristo», Іспанія
- Альба Понс – менеджер компанії Distileria MG
- Жанна Куніжова – керівник департаменту імпорту компанії «Укрімпорт»
- Олег Кравченко – сомельє, співзасновник Winbar, Найкращий сомельє України-2011
- Єгор Бєлов – шеф-сомелля готелю InterContinental, переможець конкурсу Український сомельє-2018
- Олексій Бондар – кавіст, переможець конкурсу «Найкращий кавіст України-2020»
- Сергій Гірман – сомельє, переможець конкурсу «Українське сомельє-2020»
- Дмитро Гурінчик – національний менеджер Сигарного Дому «Фортуна»
Після проведення Фіналів Всеукраїнських Конкурсів кавистів та сомельє було визначено Переможців.
VI Всеукраїнський Конкурс кавістів «Найкращий кавіст України – 2021»:
1 місце – Ярослав Панчук (м. Київ)
2 місце – Валерій Кабанов (м. Київ)
3 місце – Владислав Кушнарьов (м. Київ)
XIX Всеукраїнський Конкурс сомельє «Український сомельє – 2021»:
1 місце – Ольга Гірман (м. Київ)
2 місце – Євгенія Осадча (м. Київ)
3 місце – Олег Кецко (м. Львів)
Усі фіналісти отримали дипломи, кубки, цінні подарунки від партнерів, грошові премії від генерального партнера ТМ VINOS DE LA LUZ.
E-mail: master-class-som@ukr.net
тел: (044)-526-00-77,
(067)-792-06-40,
(099)-647-02-25
19-21.11.2021 р. відбувся VII-й Міжнародний Форум виноробів та сомельє, в рамках якого пройшли:
- VI Всеукраїнський Конкурс кавістів «Найкращий кавіст України – 2021»,
- XIX Всеукраїнський Конкурс сомельє «Український сомельє – 2021»,
- «Круглий стіл» виноробів та сомельє в рамках проведення «Вечері Виноробів»,
- Відкриті дегустації та презентації вина, сиру та хліба для всіх гостей заходів.
Організаторами спеціалізованих заходів виступили:
- Всеукраїнська асоціація виноробів та сомельє,
- Винна Академія України (ВАУ),
- Перша в Україні Школа сомельє «Майстер-Клас».
Гостями зазначених заходів стали керівники ресторанного сегменту, сомельє, винороби, керівники винних компаній та винних бутиків, представники бізнес-структур, ЗМІ та ТБ, поціновувачі та любителі вина.
Довідка: вперше в 2016 р. було проведено Перший Всеукраїнський Конкурс кавісів «Кращий кавіст України – 2016»,< /strong> який зміг об'єктивно оцінити фахівців саме цієї професії, особливо з урахуванням її відмінностей від професії «сомелля».
Детальніша інформація про Конкурси :
http://sommelier.in.ua/spip.php?article620
http://www.sommelier.in.ua/spip.php?article555
Цього року членами журі конкурсів були відомі виробники вин Європи та України, а також кращі сомельє України та інших країн.