БАГАТОРІВНЕВА СИСТЕМА НАВЧАННЯ

БАГАТОРІВНЕВА

СИСТЕМА НАВЧАННЯ

  1. LEVEL 11 день, 12 академічних годин, вручається Сертифікат із зазначенням тем та дегустацій.
  2. LEVEL 2 – 3 дні, 36 годин, вручається Сертифікат із зазначенням тем та дегустацій.
  3. LEVEL 3 – 8 днів, 72 години, вручається Сертифікат із зазначенням тем та дегустацій.
  4. LEVEL 4 – 1 місяць, курс «Сомельє-аматор», для поціновувачів вина та тих, хто хоче знати все про вино й інші напої світу. 15 занять , 180 годин, підсумкове залікове тестування. Вручається Сертифікат із зазначенням тем та дегустацій
  5. LEVEL 5 – 2 місяці, курс «Сомельє-професіонал» з подальшим працевлаштуванням, 27 занять, 794 години, підсумковий усний іспит.
    Вручається Сертифікат із зазначенням отримання професії “Сомельє” (згідно Професійного стандарту від 02.07.2025 р.) і Свідоцтво Академії праці, соціальних відносин і туризму із зазначенням спеціальності «Сомельє».
  6. LEVEL 6 – 1 місяць, курс «Шеф-сомельє» для практикуючих сомельє

(з практичним досвідом роботи не менше 5 років), 10 занять, 120 годин, вступний письмовий тест, акцент на практичні заняття та дегустації, залік у форматі “сліпої” дегустації, підсумковий усний іспит.
Вручається Сертифікат  із зазначенням отримання професії “Шеф-сомельє” (згідно Професійного стандарту від 02.07.2025 р.) і Свідоцтво Академії праці, соціальних відносин і туризму із зазначенням спеціальності «Шеф-сомельє».

7 . Проведення переатестації сомельє України – 7 днів, із врученням відповідного Свідоцтва   Академії праці, соціальних відносин і туризму, з метою визначення рівня професіоналізму та відповідності професії.

Для цього буде створена відповідна комісія з професіоналів
(обов’язковий досвід роботи за спеціальністю не менше 15 років та переможці конкурсів сомельє), представників державних структур, Міністерства освіти України, представників ЗМІ.

Переатестація дозволить легко визначити справжніх професіоналів і дасть можливість роботодавцю обрати найкращих у професії.

Багато сомельє закінчили курси або школи досить давно — у 2000 році чи трохи пізніше. Деякі не навчалися зовсім і не мають відповідного документа про освіту.

Світ вина не стоїть на місці, все змінюється: з’являються нові винні регіони, вина тощо.

Програма переатестації триває 7 днів, з обов’язковими тематичними дегустаціями.
Після завершення складається усний іспит і проходить залік у форматі «сліпої» дегустації. Вручається Сертифікат  із зазначенням отримання професії “Сомельє” (згідно Професійного стандарту від 02.07.2025 р.) і Свідоцтво Академії праці, соціальних відносин і туризму із зазначенням спеціальності «Сомельє».