Всеукраинский Дегустационный Конкурс «Сорт и терруар»

Школа сомелье

"Мастер-класс"

Винная академия Украины

 

        

Состоялся

19 марта 2021 года

г. Одесса,

Ресторан "АКВАРЕЛЬ" ул. Солнечная 5

VI-й Всеукраинский Дегустационный конкурс

"СОРТ и ТЕРРУАР.

Микровиноделие"

Итоги дегустационного конкурса

"Сорт и Терруар" в 2020 году

КРАТКАЯ ВИДЕОПРЕЗЕНТАЦИЯ

Организаторы конкурса


Всеукраинская ассоциация Виноделов и Сомелье

Ассоциация Кавистов Украины

Первая в Украине школа Сомелье "Мастер-класс"
(основана в 2000 г.)

 

Генеральный  Информационный Партнер: 

Журнал «DRINKS+»,

онлайн газета Drinks o Clock

Партнер 

« RUMKA ONLINE»

Прес-реліз

19 березня 2021 р. в м. Одеса, в БЦ «Акварель» (вул. Сонячна,5),
відбувся

VI-й Всеукраїнський Дегустаційний Конкурс
«Сорт і теруар. Мікровиноробство»

Організатори Конкурсу:

- Всеукраїнська асоціація виноробів і сомельє
- Асоціація кавістів України
- Перша в Україні Школа сомельє «Майстер-клас»

Генеральний Інформаційний Партнер:

комунікативна група «DRINKS+» - журнал «DRINKS+», drinks.ua , онлайн газета «Drinks’ o’Clock».

Партнер призового фонду – ТМ « RUMKA ONLINE» (ТОВ «Приват-Алко»)

Мета проведення Конкурсу - підтверження впливу теруару на якість вина, визначення кращих вин від мікровиноробів по номінаціях, визначення кращих зон України для конкретних сортів винограду (т.з. «районування сортів по теруару»).

Результати Конкурсу були визначені за критеріями:

1. Загальна оцінка вин мікровиноробів України («сліпа» дегустація вин, за 100-бальною оцінкою Р.Паркера).
2. «Абсолютний Переможець Конкурсу» (вино, яке отримало найбільшу кількість балів від журі).
3. «Переможець номінації Конкурсу» (за сортовим принципом).
4. Дегустація «Фокус – група рестораторів» м. Одеса («народна дегустація»).

«Абсолютний Переможець Конкурсу» і «Переможці номінації Конкурсу» будуть презентувати свої вина 20 листопада 2021 г. в готелі «Intercontinental» (м. Київ) на VII-му Міжнародному Форумі виноробів і сомельє.

Професійне журі Конкурсу:

1. Рікардо Ф. Нуньєс – Голова журі, власник Міжнародного Винного холдінгу «VINOS DE LA LUZ»
2. Наталія Благополучна – секретар журі, президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє
3. Олексій Бондар – кавіст, переможець Конкурсу «Кращий кавіст України -2020»
4. Богдан Дукаль – кавіст, переможець Конкурсу «Кращий кавіст України – 2019»
5. Наталія Бурлаченко –сомельє, бренд-амбасадор ТМ «VINOS DE LA LUZ»
6. Сергій Коваленко – винороб, Дім Вина «КСВ», Черкаська обл.
7. Сергій Кривошликов – винороб, ТМ «De Laransa», Харківська обл.
8. Андрій Гайдай – винороб, ТМ « Виноград-Одеса», Одеська обл.
9. Євгенія Кулинич – винороб, ТМ «Falcon», Миколаївська обл.
10. Володимир Сімакін – винороб, сімейна виноробня Сімакіних, Дніпропетровська обл.
11. Валентина Дуткевич- сомельє, шеф-редактор Інформагенство «Українські новини»

В Конкурсі взяли участь 18 учасників з 10 областей України:
1. Сергій Коваленко , «Дім Вина КСВ» – Черкаська обл. м.Умань
2. Борис Пекер , «Home Wine From Boris» – м. Миколаїв
3. ТМ «Fathers wine» – Тернопільська обл.
4. ТМ «De Laransa» – Харківська обл.
5. ТМ « NAROVYLO» – Київська обл.
6. ТОВ «Виноград-Одеса» - Одеська обл.
7. ТМ «Falcon» - Миколаївська обл.
8. «Сімейна виноробня Сімакіних » – Дніпропетровська обл.
9. ТОВ « Виноградна» – Одеська обл.
10. ТМ «Калюс Вайнери» – Хмельницька обл.
11. « Родинна виноробня Зелениці»– Хмельницька обл.
12. ТОВ «Престиж-груп»- м.Одеса
13.«Сімейна виноробня Мар'яна Шевченка» -Одеська обл.
14.ТМ «Va ZIR» – Житомирська обл.
15. ТМ «Дрюківські вина», – Дніпропетровська обл.
16.Олександр Ковач « ТМ «Вина Ковача» – Закарпатська обл.
17. Олександр Косянчук - Київська обл.
18.ТМ «Эковайнхаус» - Одеська обл.

Результати Конкурсу:
«Абсолютний Переможець Конкурсу» – ТМ « De Laransa», Харківська обл., червоне сухе вино «Мерло, 2019»
Переможці номінацій Конкурсу :
13. Сергій Коваленко ,«Дім Вина КСВ», Черкаська обл. – «Червоне десертне», вино «Love story, 2020»

14. Борис Пекер , «Home Wine From Boris», м. Миколаїв – «Червоне сухе з місцевого сорту», вино «Одеський чорний, 2019»

15. ТМ«Fathers wine», Тернопільська обл. – «Біле сухе з місцевого сорту», вино «Мускат Оттонель, 2020»

16. ТМ « NAROVYLO», Київська обл.- «Червоний бленд», вино сухе «Каберне-Мерло, 2019»
17. ТОВ «Виноград-Одеса» , Одеська обл. Перемога в 2-х номінаціях – «Рожеве сухе»- вино «Піно Нуар, 2020» та «Біле сухе із сорту Шардоне»- вино «Шардоне, 2020»

18. Володимир Сімакін- ТМ«Сімейна виноробня Сімакіних », Дніпропетровська обл. – «Біле сухе із сорту Рислінг», вино «Рислінг, 2020»

19. ТОВ «Престиж-груп», м.Одеса, «Ігристе резервуарне», «Рожевий Брют Престиж»

8 . Олександр Косянчук , Київська обл. – «Червоне сухе із сорту Каберне Совіньон», вино «Каберне Совіньон, 2019».

Після нагородження переможців Конкурсу Дипломами та грошовими преміями від Партнера призового Фонду (що було вперше в Україні!), відбувся Урочистий Вечір «Вечеря виноробів», де провів свій майстер-клас Голова журі Конкурсу- Рікардо Ф. Нуньєс. Він розповів присутнім про особливості виробництва вина в різних країнах світу, про важливість мікровиноробства в кожній країні та побажав виноробам великих успіхів та досягнень!

previous arrow
next arrow
Slider

ФОТОРЕПОРТАЖ

О ПРОШЛОМ СОБЫТИИ